Visionen om barkarbystaden

Vår vision är att Barkarbystaden ska bli en plats med stort hjärta - en plats där människor mår bra, bryr sig om varandra och har möjlighet att utvecklas och trivas hela livet. Här finns det goda grannskapet, det ska vara en plats för utveckling, talang och lärande och en destination med variation - helt enkelt en härlig plats för boende, företag och besökare. En plats du alltid vill komma tillbaka till. En plats det sprakar om.

Tillsamman med bostadsbyggare, näringsliv och markägare bygger och utvecklar Järfälla kommun Barkarbystaden. Det är verkligen en spännande och utmanande uppgift att bygga en helt ny stad från början.

Ett enkelt, aktivt och socialt liv

Det handlar inte bara om att bygga nya bostäder - det handlar om så mycket mer. Att skapa en plats där människor, företag och besökare mår bra, bryr sig om varandra och har möjlighet att utvecklas, trivas och leva sina drömmar.

Vi skapar nya mötesplatser, torg, parker, skolor, förskolor och lokaler för kultur, idrott och hälsa. Vi planerar för nya arbetsplatser, service, restauranger, kaféer och för att du enkelt ska kunna njuta av vad naturen runt Barkarbystaden har att erbjuda; som bad och härliga skogspromenader på sommaren och skridskoåkning och skidåking på vintern.

Vi planerar och bygger för att du som bor här ska ha nära till det mesta och kunna leva ett enkelt, aktivt och socialt liv. Vi planerar och bygger för att ditt företag ska kunna utvecklas och frodas och för att du som är besökare alltid ska vilja återvända.

Barkarbystaden ska vara en plats du alltid vill komma tillbaka till - en plats det sprakar om.