Tunnelbana, pendeltåg & buss
- superläget i regionen

Barkarbystaden och Barkarby har pekats ut som en viktig plats och knutpunkt i regionen när Stockholm växer. Med nya tunnelbanan, pendeltåg, framtida regionaltåg, buss, bra cykelvägar, E18 och kommande Förbifart Stockholm får platsen ett superläge i regionen.

Hösten 2018 började tunnelbanan att byggas till Barkarby. När den står klar 2026 är det bara att välja om du vill ta blå linjen, pendeltåget eller bussen hit. Kommer du med bil passerar E18 och snart Förbifart Stockholm alldeles utanför. Det ger dig som bor och jobbar här helt nya möjligheter - du får nära till arbetet, hemmet, centrala Stockholm, Kista, Arlanda, Bromma och resten av världen.

Bästa boendevalet för pendlare

Järfälla har redan utsetts till "bästa boendevalet för pendlare" av DN. I undersökningen jämfördes restid och boendepriser i relation till Stockholms innerstad. I Järfälla får du mycket boende för pengarna och nära till det mesta.

Pendeltåg och buss

Från Stockholm Odenplan tar det idag 15 minuter med pendeltåget till Barkarby station. Bussar går regelbundet till Barkarbystaden eller så promenerar du hit på 10 minuter. 

Tunnelbana

2026 kan du ta blå linjen och kliva upp mitt i Barkarbystaden eller fortsätta till Barkarby station där du smidigt byter till pendeltåg, regionaltåg eller buss. Restiden till och från Kista blir 8 minuter och till Stockholms innerstad 26 minuter.

Regionaltåg

När tunnelbanan står klar 2026 planeras det också för att regionaltågen stannar vid Barkarby station. Det gör att du får nära till städer som Västerås och Enköping. Mälarbanan byggs just nu ut från två till fyra spår för att öka tågkapacitet med tätare trafik och kortare restider.

Arlanda, Bromma och resten av världen

Barkarbystaden ligger precis vid E18 och 2030 passerar Föbifart Stockholm alldeles utanför. Med bil har du 25 minuter till Arlanda och 20 minuter till Bromma och resten av världen.