Välkommen! Ny rektor för nya Ålstaskolan

Vi säger hej och varmt välkommen till Barkarbystadens och Ålstaskolans nya rektor Kicki Bothén som började sin tjänst den 16 mars.

Kicki Bothén - ny rektor för Ålstaskolan.

– Det här är ett inspirerande och spännande uppdrag som jag ser fram emot med stor förväntan. Det kommer att bli mycket jobb för att få allt på rätt plats i rätt tid, men jag vet också att jag har bra kollegor och tillsammans kommer vi att lyckas väl. ”Tillsammans är ett sätt att finnas till” är en låttitel från en skiva med Lill Lindfors, men det är också något av mitt motto, säger Kicki.

Tillsammans är ett sätt att finnas till

Kicki har stort intresse och lång erfarenhet av att bygga upp skolverksamheter. De senaste 10 åren har Kicki arbetat som skolledare på Kulturama Grundskola Sundbyberg åk 4-9 där hon varit med och byggt upp verksamheten helt från grunden. 1993-2001 arbetade Kicki som musiklärare i Järfälla och byggde då upp verksamheten med Järfälla Musikklasser – en verksamhet som märktes långt utanför kommungränsen.

– Jag vet att det behövs en stor portion tålamod och lösningsfokus när det gäller att bygga ny verksamhet. Jag vet också att det är fantastiskt roligt och värt all möda! Jag tycker om att ha nära kontakt med elever, vårdnadshavare och personal och jag tar gärna emot frågor om det är något som känns otydligt.

Kicki har sitt rum på Karlslunds förskola och tillsammans med personalen här är förberedelserna i full gång för den nya skolverksamheten. I augusti välkomnar Kicki två nya förskoleklasser.

– Jag ser mycket fram emot att möta de nya eleverna och börja ett nytt läsår!

Om Ålstaskolan

Ålstaskolan blir Barkarbystadens andra grundskola och börjar byggas under 2020 och beräknas stå klar 2022. Fram till att Ålstaskolan står klar huserar skolverksamheten i lokaler på Karlslunds förskola.

Ålstaskolan byggs i första etappen för förskola, förskoleklass och årskurs 1-6 och får musik- och bildsalar, skolbibliotek, idrottshall, tillagningskök och skolgård med flygtema.

Visionsbild över Ålstaskolan, Barkarbystadens andra grundskola.