Sommar­torg, skönt häng och stads­odling

Stadsodling, strandhäng, en bit mat i salongen eller aktivitet i idrottsrinken. Vi hoppas på mycket skönt häng på Stora torget i Barkarbystaden i sommar!

Njut av stadsodling, strandhäng, salong, teatertrappa och idrottsrink för fotboll, innebandy eller annan spontan aktivitet mitt på Stora torget i sommar. I den allmänna stadsodlingen runt salongen får du gärna plocka örter till sommarens middag. Är du sugen på att odla alldeles egna grödor så finns det pallkragar som du själv sköter om och där bara du får plocka.

Vill du odla?

Bor du i Barkarbystaden och vill odla dina egna grödor i pallkrage på Stora torget? Välkommen att kontakta stadsodling@jarfalla.se

Om sommargågatan och pop-up parken i Barkarbystaden

Den 24 maj - 22 september förvandlas Stora torget i Barkarbystaden till sommartorg med stadsodling i pallkragar och skönt häng för alla boende och besökare som är kvar i stan. Delar av Gripengatan blir sommargågata. I stadsodlingen odlar elever från Herrestaskolan och boende i området sina egna växter, blommor och örter.

Trafikpåverkan

Gripengatan 2-12 blir gågata från den 24 maj - 22 september. Det innebär att gatan endast är till för leveranser/varu­transporter/räddnings­tjänst/färdt­jänst till och från fastigheterna. Genomfartstrafik är inte tillåten. I år gäller även ett undantag för självkörande bussarna som passerar gatan i nordlig färdriktning.

Infartsförbud för motorfordon gäller från infarten Karlslundsvägen/Gripengatan. Gatan blir enkelriktad för alla transporter från Gripengatan 2 - 12, fordonsrörelse ska ske i nordlig färdriktning. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan och ombeds att inte köra ut på sommargågatan förutom vid leverans/varutransport/räddnings­tjänst/färd­tjänst.