Sommargå­gata och pop-up park

Nu är den invigd! Barkarbystadens första sommargågata och pop-up park på Stora torget och Gripengatan. Njut av strandhäng och stadsodling mitt på torget.

Strandhäng, stadsodling, salongen och teatertrappan - vi hoppas på mycket skönt häng här i sommar och att vi får njuta av härliga skördar från stadsodlingen som barn från Herrestaskolan och boende i området sköter om.

Bor du i Barkarbystaden och vill vara med och odla i pallkrage på Stora torget? Välkommen att kontakta joanna.saber@jarfalla.se

Om sommargågatan och pop-up parken i Barkarbystaden

Den 14 juni-15 september blir Gripengatan sommargågata och Stora torget i Barkarbystaden får en pop-up park med skönt häng för alla boenden som är kvar i stan. Det blir stadsodling i pallkragar där barn från Herrestaskolan och boende i området får möjlighet att odla sina egna växter, blommor och örter.

Trafikpåverkan

Gripengatan 2–12 blir en gågata från den 14 juni – 15 september. Det innebär att gatan endast är till för leveranser/varutransporter/räddningstjänst/färdtjänst till och från fastigheterna. Genomfartstrafik är inte tillåten.

Förbud för motorfordon gäller från infarten Kalvshällavägen/Gripengatan. Gatan blir enkelriktad för alla transporter från Gripengatan 12, fordonsrörelse ska ske i sydlig färdriktning. Biltrafik till bostäderna utmed Gripengatan hänvisas till infarten Karlslundsvägen/Gripengatan och ombeds att inte köra ut på sommargågatan förutom vid leverans/varutransport/räddningstjänst/ färdtjänst.