Julmarknad i Barkar­by­staden

Lördagen den 15 december kl 10-16 dukar vi upp en gnistrande julmarknad på Stora torget i Barkarbystaden.

Varmt välkommen på julmarknad med skön julstämning för hela familjen. Träffa tomten, gör ditt eget julpyssel i vår tomteverkstad, utmana vännerna att såga stock med gammal hederlig tvåmanssåg, njut av körsång, trubadur och luciatåg samtidigt som vi bjuder på juldoftande glögg och pepparkaka.

På marknaden kan du handla ostar, senap, sylt, rökta korvar, te, julgodis, glögg på äppelmust, hantverk, presenter och julsaker av alla slag.

Ett gnistrande program

Under hela dagen finns Tomten på plats på torget för att ta emot önskningar. Vår trubadur spelar juligt och poppigt och vi bjuder på juldoftande glögg och pepparkaka.

Kl 10: Julmarknaden öppnar.

Kl 10-16: Utmana nära och kära i stocksågning med gammal hederlig tvåmanssåg! Vinn biobiljetter och toppa vår ledartavla.

Kl 10-16: Julpyssla i vår tomteverkstad.

Kl 10-16: Självkörande bussar på plats - provsitt, kläm, känn och prata med Nobina om framtida planer.

Kl 11: Träffa tomten på scenen och lämna din önskelista.

Kl 12: Luciatåg med Järfälla musikklasser.

Kl 12-14: Ponnyridning för barn med Järfälla Ryttarförening.

Kl 13: Träffa tomten på scenen och lämna din önskelista.

Kl 13-15: Brandkåren finns på plats för att visa sina bilar och prata brandsäkerhet.

Kl 14: Kören Joyvoice sprider julstämning.

Kl 15: Järfälla kammarkör tar ton och bjuder på stämningsfull julkänsla.

Kl 15.30: #barkarbypuss - Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande inviger Barkarbystadens mistel.

Kl 15.40: Träffa tomten på scenen och lämna din önskelista.

Visningsdag

I visningstältet på Stora torget finns modellen över Barkarbystaden och här kan du se hur stadsdelen växer fram med bostäder, tunnelbana, självkörande bussar och service.

Prata med representanter från Järfälla kommun, nya tunnelbanan, säg hej till byggbolagen och gå på deras lägenhetsvisningar.

Ikano Bostad finns på plats på Stora Torget hela dagen och önskar en god jul. Var med och tävla - vinn presentkort på IKEA. Visningslägenheten är öppen mellan kl 12 och 14 på Drakengatan 10, där Ikano bjuder på glögg och julgodis.

Brabo visar sitt nya projekt i Barkarbystaden där man bygger både hyresrätter och bostadsrätter. Huset kommer att innehålla konceptet BRABO Aktiv med bland annat gym, lounge, spa och allfunktionsrum. Säg hej och kolla in

Wallenstam finns på plats på Stora torget och svarar på frågor om sina bostäder & lokaler. Deras hyresgäst Patisserie Sthlm finns på plats för att dekorera pepparkakor tillsammans med dig som besöker julmarknaden.

Peab inviger sin nya visningslägenhet på Gripengatan 26, våning 2. Välkommen till Brf Gripen mellan kl 11 och 14. Här bygger Peab nya hem om 2-4 RoK - inflyttningen börjar redan i januari 2019. Peab bjuder på fika och julpyssel för barnen! Kontakt: Cathrin Folkesson, 08-441 57 07.

Nya tunnelbanan finns på Stora torget mellan kl 10 och 13 för att berätta om de två nya tunnelbanestationerna i Barkarby och byggstarten som närmar sig med stormsteg. Redan nu pågår förberedande arbeten för vatten, el och arbetstunnlar. Kom förbi och säg hej!

Järfälla kommun finns på plats hela dagen för att berätta och svara på frågor om planerna för Barkarbystaden - vad som är på gång nu och de kommande 10 åren.

Vill du sälja något på Barkarbystadens julmarknad?

Vi välkomnar särskilt dig som jobbar med småskaligt, närodlat, ekologiskt, småskaligt, hantverk och hemgjort. Välkommen att anmäla ditt intresse till patrik@olinevent.se

Var: Stora torget, Barkarbystaden
När: Lördag 15 december kl 10-16