Åk skidor året runt

Snart kan du åka skidor året runt i Barkarby. Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

Det är byggkoncernen Serneke som ska bygga sju kvarter med stort fokus på idrott och hälsa i Barkarbystaden/Veddesta. Det stora besöksmålet blir en multisportanläggning med skidspår i inomhusmiljö. Området ska också innehålla skola, kontor, hotell, handel och bostäder.

– Vi vill skapa en blandstad där folk bor, äter, jobbar, går i skola, umgås, handlar och motionerar - där man lever sitt liv, helt enklet. Vi drivs av viljan att bidra med socialt hållbara boendemiljöer till samhället. Då krävs mer än bara bostäder, säger Ola Serneke, vd för Serneke.

Vilka idrotter multisportarenan ska innehålla, förutom skidor, beror på vad Järfällaborna efterfrågar. Planerna pågår för fullt och skidanläggningen kan stå klar 2021.

– Vi tror på att bygga en stadsmiljö där det, i kombination med bostäder, finns inslag som skapar aktivitet, trygghet mötesplatser och andra förutsättningar för att människor ska må bra. Där kan idrotten spela en viktig roll, liksom kultur, skola och olika näringsverksamheter. Det här kan bli just en sådan stadsmiljö, säger Ola Serneke.