NYHETER

Senaste nytt i Barkarbystaden!

Klart för nytt kvarter i Barkarbystaden

08 september 2020

Vi säger hej och varmt välkommen till Resona som bygger det viktiga kvarteret mitt emot Barkarbystadens nya tunnelbanestation. Här ska Resona bygga kontor, co-working, restaurang, café, och studiolokaler som kan användas till små kontor, butiker och konstnärsateljéer. Det blir också bostäder och co-living. Tillsammans bidrar de olika delarna till att skapa en livfull, dynamisk, upplevelserik och hållbar stadsmiljö. 

Premiär för BRT-linjen, "superbussen", i Barkarbystaden

14 augusti 2020

På måndag den 17 augusti har Sveriges första elektriska BRT-linje premiär i Barkarbystaden! Kl 04.59 på morgonen avgår den första turen på linje 175 från Stora torget i Barkarbystaden till Akalla. Den nya superbussen har hög turtäthet och restiden beräknas till 6 minuter.

Premiärvisning av BRT - "superbussen" i Barkarbystaden

07 juli 2020

Så här ser den ut -BRT- den nya elektriska ”superbussen” som kommer att trafikera sträckan Barkarbystaden - Akalla från och med den 17 augusti. Resenärerna kan räkna med halverad restid, hög turtäthet, ökad komfort och en hållbar resa.

Boka dig fri! Nya sätt att resa i Barkarbystaden

23 juni 2020

I Barkarbystaden behöver du inte äga ditt eget fordon. Här har du tillgång till bilpool, hyrcykel, elscooter* och kollektiva färdmedel* som du enkelt kan boka. Du blir fri från allt krångel och de kostnader som det innebär att äga ett eget fordon. Frihet på ett bekvämare sätt och ett mer hållbart Barkarbystaden! 

Järfälla och Wiklunds tecknar avtal om logistik­lösning

15 juni 2020

Järfälla kommun tecknar avtal med Wiklunds om en logistik­lösning som ska styra och kontrollera byggtransporter till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Under åren 2019-2032 beräknas 488 000 bygg­transporter till området.

Detaljplaner för ny stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft

12 juni 2020

Två detaljplaner för att omvandla Veddesta industriområde till livfull och upplevelserik stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft. Det är här som Barkarby, och hela Stockholmsregionen och Mälardalen, får en ny nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en mark­anvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

Planer för nytt polishus i Barkarbystaden

27 maj 2020

Järfälla kommun och Polis­myndigheten tecknar intentionsavtal om byggnation av nytt polishus i Barkarby för ett ökat antal polisanställda. Det nya polishuset planeras innehålla bland annat kontor, reception, passenhet, träningsytor och omklädningsrum.

Järfälla och SVEAB tecknar avtal för infrastruktur i Barkarby

25 maj 2020

Järfälla kommun tecknar entreprenadavtal med SVEAB Anläggning AB för att bygga om del av Veddestavägen i expansiva Barkarby. Veddestavägen blir en central och viktig länk i Barkarby när Veddesta industriområde nu ska omvandlas till livfull stads­miljö. Avtalet beräknas till 42 miljoner kronor.

Tunnelbana till Barkarby - nu börjar arbetet med spår­tunnlar

04 maj 2020

Arbetet med att bygga ut tunnelbanan till Barkarby och Barkarbystaden fortsätter och snart börjar man bygga spårtunnlar - från flera håll samtidigt!

Sommar­torg i Barkarbystaden

30 april 2020

Fredagen den 15 maj öppnar vi årets sommartorg och stadsodling i Barkarbystaden. Du kan njuta av det till och med den 27 september.

Barkarbyloppet 2020 - Inställt

23 april 2020

På grund av covid-19 har vi beslutat att ställa in Barkarbyloppet 2020. Nu laddar vi om och planerar för Barkarbyloppet 2021. Då hoppas vi på rekordstort deltagande och härlig stämning. Sköt om dig och träna lugnt så länge! Du som har anmält dig kommer inom kort att få tillbaka anmälningsavgiften från arrangören Järfälla orienteringsklubb.

Välkommen! Ny rektor för nya Ålstaskolan

03 april 2020

Vi säger hej och varmt välkommen till Barkarbystadens och Ålstaskolans nya rektor Kicki Bothén som började sin tjänst den 16 mars.

Sagax bygger två kvarter när industri­område förvandlas till stad

02 april 2020

Järfälla kommun tecknar avtal med Marcato Förvaltnings AB, vars moderbolag är Sagax, för utveckling av två kvarter om totalt 55 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö med en av regionens starkaste noder för kollektiv­trafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Veidekke bygger sju kvarter när industriområde förvandlas till stad

31 mars 2020

Järfälla kommun tecknar avtal med Veidekke Eiendom AB för utveckling av sju kvarter om totalt 104 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Mark­anvisnings­tävling för två kvarter vid tunnel­banan

18 mars 2020

Järfälla kommun bjuder in till markanvisningstävling för två centrala kvarter i Barkarbystaden. Kvarteren ligger i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen och erbjuder ett strategiskt läge för kontorsetablering, kommersiell verksamhet, vårdverksamhet och bostäder.

Nu förvandlas Veddesta industriområde till stad i Barkarby

17 mars 2020

Nu börjar Järfälla kommun förvandlingen av Veddesta industriområde i Barkarby. De antagna detaljplanerna omfattar 22 kvarter som ska utvecklas till en upplevelserik blandstad granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en markanvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

Eldrivna bussar och ny väg ska halvera restiden

25 februari 2020

Nu bygger vi Sveriges första BRT-väg och BRT-linje i Barkarby. Med dedikerad infrastruktur och elektriska snabbgående bussar enligt BRT-standard ska restiden mellan Barkarbystaden och tunnelbanan i Akalla halveras. Den nya vägen och BRT-linjen är ett viktigt steg för framtidens kollektivtrafik och nästa steg i det unika samarbetet mellan Järfälla kommun, SL och Nobina att skapa världens modernaste kollektivtrafik i Barkarby.

Logistiklösning för utbyggnaden av Barkarbystaden

20 februari 2020

Järfälla kommun upphandlar logistiklösning som ska styra och kontrollera byggtransporterna till det expansiva stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Under åren 2019 - 2032 beräknas 488 000 byggtransporter till området.

Åke Sundvall bygger nytt kvarter vid tunnelbanan i Barkarby­staden

06 februari 2020

Järfälla kommun och Åke Sundvall tecknar avtal om markanvisning för ett nytt centralt kvarter mittemot den kommande tunnelbane­stationen i Barkarbystaden. Åke Sundvall ska utveckla kvarteret med bostäder, en livsmedelsbutik och kommersiella lokaler.

Tricoreal bygger centralt kvarter vid tunnelbanan i Barkarby

05 februari 2020

Järfälla kommun och Tricoreal Projekt AB tecknar intentionsavtal om markanvisning för ett av de mest centrala kvarteren i Barkarby. Kvarteret ska utvecklas för kontor, boende, hotell, service och handel och kommer att ha entré till tunnelbanan i Barkarby.

Tunnelbana till Barkarby - så här blir de nya stationerna

21 januari 2020

Här är de nya visionsbilderna för hur de nya tunnelbanestationerna i Barkarbystaden och Barkarby kommer att se ut.

Julgrans­plundring i Barkarby­staden

03 januari 2020

Dansa ut julen på Stora torget i Barkarbystaden med sång, lek och dans kring granen! Välkommen söndagen den 12 januari kl 15-16.

JM bygger ägarlägenheter i Barkarbystaden

18 december 2019

Järfälla kommun och JM AB tecknar avtal om markanvisning i Barkarbystaden för 200 ägarlägenheter. Det blir de första ägar­lägenheterna som byggs i Barkarbystaden.

Sveaviken bygger nytt kvarter med studentbostäder, bostadsrätter och förskola

18 december 2019

Järfälla kommun tecknar avtal om markanvisning med Sveaviken Bostad AB som bygger ett kvarter med 300 bostadsrätter, 115 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Bostäderna ligger på gångavstånd till Barkarbystadens kommande tunnelbana.

#barkarbypuss - Tävla och vinn

28 november 2019

Misteln på Stora torget i Barkarbystaden är tillbaka! Tävla med en bild på din mysigaste julpuss under misteln och vinn en tre-rätters middag med inträde till nya Welcome SPA för två personer.

Studentlägenheter i trä, förskola och bostäder i nytt kvarter

27 november 2019

Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Credentia och K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus som investerar i Barkarbystaden och bygger 200 studentlägenheter helt i trä, en förskola, bostadsrätter och kommersiella lokaler.

Julmarknad och visningsdag i Barkar­by­staden

26 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Vi tänder misteln på Stora torget

22 november 2019

Misteln är tillbaka! Vi tänder misteln på Stora torget och lyser upp Barkarbystaden. Välkommen på fredag 29 november klockan 15.45.

ByggVesta bygger nytt kvarter i Barkarbystaden

14 november 2019

Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med ByggVesta AB som investerar i Barkarbystaden för andra gången och bygger 260 nya lägenheter och kommersiella lokaler längs med Barkarbystadens framtida gågata. Kvarteret ligger mitt i staden med gångavstånd till grundskola, förskola, handel, service och Barkarbystadens kommande tunnelbana

Träffa tomten!

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Njut av julen i Barkarbystaden

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Ponnyridning

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Handla delikatesser och julklappar

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Åk karusell och julpyssla i vår tomteverkstad

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Kolla in hur Barkarbystaden växer

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Njut av glögg, pepparkaka och utmana vännerna i spikduell

05 november 2019

Lördagen den 14 december kl 11-15 dukar vi upp en gnistrande julmarknad och visningsdag på Stora torget i Barkarbystaden.

Torg, gator och parker får namn efter flygflottiljer

05 november 2019

Sveatorget, Såtenäsgatan, Flygfältsparken, Flygtornsgatan och Ärnagatan – nu har vägar, torg, gator och parker runt Barkarbystadens kommande tunnelbanestation fått sina namn.

Nytt nationellt träningscenter för svensk fotboll kan bli verklighet i Barkarbystaden

31 oktober 2019

Järfälla kommun, Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och byggkoncernen Serneke tecknar avtal om att utreda möjligheten för ett nytt nationellt utvecklings-, tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll i Barkarbystaden.

Nya sätt att resa i Barkarbystaden - bilpool, hyrcykel och elscooter

16 oktober 2019

Nu finns det flera nya sätt att resa i Barkarbystaden - du kan ta bussen, elbilen, cykel, elscooter, pendeltåg eller taxi när du ska resa nästa gång. Via den nya appen Travis söker du enkelt din nästa resa och bokar de färdmedel som passar dig bäst.

Stockholms första skidspår för längdskid­åkning inomhus

26 september 2019

Detaljplanen för nästa etapp i Barkarby är ute på granskning med nya bilder för hur det kan komma att se ut. Planen omfattar sex kvarter där Stockholms första inomhus­anläggning för längdskidåkning planeras, vägg i vägg med kontorslokaler, hotell, handel och bostäder.

Tunnelbanestation, 15 nya kvarter och härligt stadsliv

04 september 2019

Detaljplanen för den fjärde etappen i Barkarbystaden har vunnit laga kraft. Det är här som Barkarbystadens tunnel­banestation med två uppgångar ska byggas tillsammans med 2 200 bostäder, 35 000 kvm kontor och kommersiella lokaler samt förskolor, parker och torg.

Höstfest och familjedag i Barkarbystaden

02 september 2019

Lördag 28 september kl 11-15 är du välkommen på höstfest och familjedag i Barkarbystaden. Vi ser fram emot en härlig dag med roliga aktiviteter för hela familjen! 

Skanska bygger tre nya kvarter nära kollektiv­trafik­noden

27 juni 2019

Järfälla kommun tecknar köpe- och exploateringsavtal med Skanska Sverige för tre kvarter och två parkeringshus i det framväxande Barkarby. Kvarteren får ett mycket centralt och lättillgängligt läge intill den nya kollektivtrafik­noden i Barkarby med tunnelbana, pendeltåg, ny bussterminal och regional­tågstation.

Framtidens resande utvecklas i Barkarby

14 juni 2019

Tillsammans med Nobina och SL utvecklar vi världens kanske mest moderna stadstrafik i takt med att vi bygger helt ny stad. I veckan hade vi besök av delegater och TV-team från världens alla hörn.

Mark­anvisnings­­­tävling för två kvarter nära tunnelbanan

10 juni 2019

Järfälla kommun bjuder in till markanvisningstävling för två bostadsbyggnadsprojekt som ligger nära den framtida tunnelbanestationen i Barkarbystaden. Målet är att få en attraktiv bostadsbebyggelse som tillför dynamik och stadsliv till den nya staden som växer fram.

Sommar­torg, skönt häng och stads­odling

24 maj 2019

Stadsodling, strandhäng, en bit mat i salongen eller aktivitet i idrottsrinken. Vi hoppas på mycket skönt häng på Stora torget i Barkarbystaden i sommar!

Första spadtaget för Bas Barkarby

09 maj 2019

På onsdagen tog Atrium Ljungberg och Järfälla kommun tillsammans det första spadtaget för Bas Barkarby. Kvarteret ska bli nordvästra Stockholms nya mötesplats för lärande, kultur och näringsliv.

Stadsodlingen är tillbaka

29 april 2019

Stadsodlingen på Stora torget i Barkarbystaden kommer tillbaka i sommar. Är du sugen på att odla i en egen pallkrage? Anmäl dig nu! 

Barkarby­stadens dag

06 april 2019

Upptäck Järfällas nyaste stadsdel! Söndagen den 12 maj klockan 10–15 är det visningsdag och roliga aktiviteter för hela familjen på Stora torget i Barkarbystaden. Hälsa, rörelse och hållbarhet står i fokus!

Byggstart för Bas Barkarby

04 april 2019

Nu börjar Atrium Ljungberg att bygga Bas Barkarby - ett multifunktionellt kvarter för lärande med inriktning mot naturvetenskap och teknik, samt för kultur, idrott och näringsliv. Kvarteret blir en ny mötesplats med aktivitet stora delar av dygnet, mitt i det växande Barkarby.