NYHETER

Senaste nytt i Barkarbystaden!

Nya sätt att resa i Barkarbystaden - bilpool, hyrcykel och elscooter

16 oktober 2019

Nu finns det flera nya sätt att resa i Barkarbystaden - du kan ta bussen, elbilen, cykel, elscooter, pendeltåg eller taxi när du ska resa nästa gång. Via den nya appen Travis söker du enkelt din nästa resa och bokar de färdmedel som passar dig bäst.

Stockholms första skidspår för längdskid­åkning inomhus

26 september 2019

Detaljplanen för nästa etapp i Barkarby är ute på granskning med nya bilder för hur det kan komma att se ut. Planen omfattar sex kvarter där Stockholms första inomhus­anläggning för längdskidåkning planeras, vägg i vägg med kontorslokaler, hotell, handel och bostäder.

Höstfest och familjedag i Barkarbystaden

20 september 2019

Lördag 28 september kl 11-15 är du välkommen på höstfest och familjedag i Barkarbystaden. Vi ser fram emot en härlig dag med roliga aktiviteter för hela familjen! 

Tunnelbanestation, 15 nya kvarter och härligt stadsliv

04 september 2019

Detaljplanen för den fjärde etappen i Barkarbystaden har vunnit laga kraft. Det är här som Barkarbystadens tunnel­banestation med två uppgångar ska byggas tillsammans med 2 200 bostäder, 35 000 kvm kontor och kommersiella lokaler samt förskolor, parker och torg.

Skanska bygger tre nya kvarter nära kollektiv­trafik­noden

27 juni 2019

Järfälla kommun tecknar köpe- och exploateringsavtal med Skanska Sverige för tre kvarter och två parkeringshus i det framväxande Barkarby. Kvarteren får ett mycket centralt och lättillgängligt läge intill den nya kollektivtrafik­noden i Barkarby med tunnelbana, pendeltåg, ny bussterminal och regional­tågstation.

Framtidens resande utvecklas i Barkarby

14 juni 2019

Tillsammans med Nobina och SL utvecklar vi världens kanske mest moderna stadstrafik i takt med att vi bygger helt ny stad. I veckan hade vi besök av delegater och TV-team från världens alla hörn.

Mark­anvisnings­­­tävling för två kvarter nära tunnelbanan

10 juni 2019

Järfälla kommun bjuder in till markanvisningstävling för två bostadsbyggnadsprojekt som ligger nära den framtida tunnelbanestationen i Barkarbystaden. Målet är att få en attraktiv bostadsbebyggelse som tillför dynamik och stadsliv till den nya staden som växer fram.

Sommar­torg, skönt häng och stads­odling

24 maj 2019

Stadsodling, strandhäng, en bit mat i salongen eller aktivitet i idrottsrinken. Vi hoppas på mycket skönt häng på Stora torget i Barkarbystaden i sommar!

Första spadtaget för Bas Barkarby

09 maj 2019

På onsdagen tog Atrium Ljungberg och Järfälla kommun tillsammans det första spadtaget för Bas Barkarby. Kvarteret ska bli nordvästra Stockholms nya mötesplats för lärande, kultur och näringsliv.

Stadsodlingen är tillbaka

29 april 2019

Stadsodlingen på Stora torget i Barkarbystaden kommer tillbaka i sommar. Är du sugen på att odla i en egen pallkrage? Anmäl dig nu! 

Barkarby­stadens dag

06 april 2019

Upptäck Järfällas nyaste stadsdel! Söndagen den 12 maj klockan 10–15 är det visningsdag och roliga aktiviteter för hela familjen på Stora torget i Barkarbystaden. Hälsa, rörelse och hållbarhet står i fokus!

Byggstart för Bas Barkarby

04 april 2019

Nu börjar Atrium Ljungberg att bygga Bas Barkarby - ett multifunktionellt kvarter för lärande med inriktning mot naturvetenskap och teknik, samt för kultur, idrott och näringsliv. Kvarteret blir en ny mötesplats med aktivitet stora delar av dygnet, mitt i det växande Barkarby.

Mer stadsliv, kommersiella lokaler och tunnelbana i nästa etapp av Barkarbystaden

21 mars 2019

Detaljplanen för den fjärde etappen i Barkarbystaden är ute på granskning. Det är en viktig och central del i utbyggnaden av staden. Här kommer tunnelbanans nya station Barkarbystaden att ha sina två uppgångar och det är också här som stadslivet blir som mest intensivt med handel, service och kontor.

Nu börjar vi bygga Veddestabron

18 mars 2019

Idag tog Järfälla kommun och Trafikverket det första spadtaget för Veddestabron. Bron blir en viktig pusselbit i den nya staden som växer fram i Barkarby och en viktig del i den stora regionala infrastruktursatsning som görs här för resenärer i hela Stockholmsregionen: en ny stad och en ny kollektivtrafikknutpunkt där direkt anslutning mellan tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg gör att fler människor i regionen har möjlighet att bo, leva, arbeta och studera där de vill.

Historiskt startskott för nya tunnelbanan - Barkarby först ut

04 mars 2019

Idag sprängdes det för första gången för utbyggnaden av tunnelbanan. Först ut är tunnelbanan till Barkarby som får två nya stationer – Barkarbystaden och Barkarby. Med tunnelbanan växer här fram en helt ny stad för 30 000 nya invånare mitt i norra Stockholms framtida kollektivtrafiknav.

Barkarbyloppet 2019

05 februari 2019

Söndagen den 12 maj tar löparna över Barkarbystaden när Barkarby­loppet går av stapeln för 5:e året i rad. Barkarbyloppet är ett lopp för alla - vuxen, ungdom, barn, knatte - elit eller motionär - med eller utan funktions­nedsättning. Spring, rulla eller gå!

Ny eldriven buss ska halvera restid till och från Barkarby

05 februari 2019

Världsunik kollektivtrafik utvecklas i Barkarbystaden! Under 2019 ska nya elektriska snabbussar trafikera sträckan Barkarby-Akalla med en restid på 6 minuter.

#barkarbypuss - Tävla och vinn lyxig brunch med SPA

04 februari 2019

Tävla med en bild på din sötaste Alla-Hjärtans-dag-puss under hjärtat på Stora torget i Barkarbystaden. Priset är en lyxig söndagsbrunch med inträde till nya Welcome SPA för två personer.

Ny grundskola planeras i Barkarbystaden

31 januari 2019

Antalet boende i Barkarbystaden ökar och nu planeras för ytterligare en för- och grundskola, Ålstaskolan, som ska stå klar till skolstart höstterminen 2022. Ålstaskolan byggs i första etappen för 590 barn i förskola, förskoleklass och årskurs 1-6 och kommer att ha ett fint barnvänligt läge som gränsar till naturreservatet.

Klart för byggstart av tredje etappen i Barkarbystaden

22 januari 2019

Detaljplanen för den tredje etappen i expansiva Barkarbystaden har vunnit laga kraft. Den sägs vara Sveriges största detaljplan och omfattar 30 kvarter med 4 400 bostäder i flerfamiljshus och stadsradhus, en grundskola, förskolor, äldreboende, service, handel, torg, parker och en idrottsplats med bollplan. Området ligger i direkt anslutning till Barkarbystadens tunnelbanestation och naturreservatet.

Åk med! Själv­körande bussar i Barkarby­staden

13 januari 2019

Sedan oktober rullar självkörande bussar enligt tidtabell i Barkarbystaden. Linje 549 är den första linjen i världen med självkörande bussar i reguljär linjetrafik. Bussarna går mellan Stora torget och Barkarby Handelsplats och är ett första steg i att utveckla världens mest moderna stadstrafik.

Nytt kvarter med mångfald och kreativitet

21 november 2018

Botrygg bygger 160 bostäder - hyresrätter och bostadsrätter - och lokaler för verksamheter i gatuplan i ett nytt kvareter i Barkarbystaden. Kvarteret ligger mitt emot den kommande tunnelbanestationen och ska utvecklas med fokus på social- och miljömässig hållbarhet. Inflyttning beräknas till 2021.

Studentbostäder i trä, ny förskola och bostäder i nytt kvarter

20 november 2018

Järfälla kommun, K2A och Credentia tecknar avtal om markanvisning för 200 studentbostäder och en förskola i trä, 200 bostadsrätter samt lokaler för service och handel i ett kvarter i Barkarbystaden. Bostäderna kommer att ha 100 meter till den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

Tunnelbana till Barkarby - klart för byggstart

16 november 2018

Nu har Trafikverket fastställt järnvägsplanen för tunnelbanan till Barkarby. Järnvägsplanen reglerar hur tunnelbanan ska byggas och vilken mark som behövs för det. Tunnelbanan till Barkarby kommer att börja byggas inom kort och är den första delen av nya tunnelbanan som börjar byggas.

Bo i Barkarbystaden

12 november 2018

Du som flyttar till Barkarbystaden får en enkel vardag med nära till det mesta. Ett nytt hem mitt i en ny framväxande stad. Redan finns det väldigt mycket på plats. Det är ovanligt i ett nybyggt område.

Julmarknad i Barkar­by­staden

09 november 2018

Lördagen den 15 december kl 10-16 dukar vi upp en gnistrande julmarknad på Stora torget i Barkarbystaden.

Åk skidor året runt

09 november 2018

Snart kan du åka skidor året runt i Barkarby. Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

Nyhetsbrev från Nya tunnelbanan

29 oktober 2018

Läs senaste nytt om nya tunnelbanan till Barkarby.

Provåk självkörande buss

17 oktober 2018

Onsdag den 24 oktober invigs nya Linje 549 i Barkarbystaden, den första linjen i världen med självkörande bussar i reguljär linjetrafik. Välkommen att provåka!

Själv­körande bussar rullar snart i Barkarbystaden

01 oktober 2018

Under oktober börjar självkörande bussar att rulla enligt tidtabell i Barkarbystaden. I lördags, 29 september, kunde man provsitta, klämma, känna och prata med Nobina på Stora torget. Här svarar Lars som är projektledare på Nobina på de vanligaste frågorna: när, var, hur - och är de farliga?

800 nya arbetsplatser i Barkarbystaden  

18 september 2018

Järfälla kommun tecknar avtal med Kilenkrysset som bygger kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden, varav 500 arbetsplatser åt ett börsnoterat teknikföretag.

Ett steg närmare Stockholms första skidspår inomhus

18 september 2018

Nu inleder Järfälla kommun samrådet för detaljplanen för den tredje etappen i Veddesta. Detaljplanen omfattar kontor, hotell, handel, 600 bostäder, skola och en stor satsning på en idrottsgalleria med Stockholms första skidspår inomhus.

Skördefest i Barkarbystaden

10 september 2018

Det är dags att skörda sommarens stadsodlingar på Stora torget i Barkarbystaden. Välkommen på fredag 14 september kl 15-17.

Höstfest och familjedag

30 augusti 2018

Lördagen den 29 september kl 10-15 startar vi en ny tradition på Stora torget i Barkarbystaden: Barkarbystaden höstfest. Samtidigt är det Flottiljens stora familjedag i och runt omkring Flottiljens köpkvarter. Det blir en härlig dag med många roliga aktiviter för hela familjen.

Försvarsmaktens högkvarter kan flytta till Barkarbystaden

29 augusti 2018

Järfälla kommun, Fortifikationsverket och Försvarsmakten tecknar intentionsavtal för att genomföra en förstudie för att utreda möjligheten att flytta Försvarsmaktens högkvarter från Lidingövägen till Barkarbystaden, något som bland annat skulle innebära många nya arbetsplatser i Järfälla.

Invigning av Norra Igelbäckens naturreservat

28 augusti 2018

Onsdag den 29 augusti klockan 13.00 nordväst om Igelbäcken/Häradsvägen firar vi att ytterligare en pusselbit av Järvakilens natur har blivit naturreservat.

Spaden i marken för tunnelbana till Barkarby

27 augusti 2018

Nu har första spadtaget tagits för att bygga ut tunnelbanans Blå linje mellan Akalla och Barkarby via Barkarbystaden. Det är den första utbyggnaden av tunnelbanan på över 40 år.

Träna nycirkus i Barkarbystaden

16 augusti 2018

Trapets, jonglering och lindans! Massor av akrobatik! På Herrestaskolan i Barkarbystaden kan du träna nycirkus med Kulturskolan. Det finns kurser från 4 år och uppåt.

Biblioteket är öppet

14 augusti 2018

Nu är biblioteket i Barkarbystaden öppet som vanligt igen efter sommaren. Kom gärna in och säg hej, låna en bok, läs en tidning eller delta i någon av alla våra aktiviteter som vi har i höst.

Nyhetsbrev från Nya tunnelbanan

25 juni 2018

Läs senaste nytt om nya tunnelbanan till Barkarby.

Sommargå­gata och pop-up park

15 juni 2018

Nu är den invigd! Barkarbystadens första sommargågata och pop-up park på Stora torget och Gripengatan. Njut av strandhäng och stadsodling mitt på torget.

Själv­körande bussar blir verklighet i Barkarby­staden

13 juni 2018

Barkarbystaden kan få världens mest moderna stadstrafik med elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje, en i övrigt helt elektrifierad busstrafik och en helt ny digital biljettplattform. Satsningarna kommer till stor nytta för boende i Barkarbystaden. Det är Nobina, Järfälla kommun och Stockholms läns landsting som har gjort en unik överenskommelse om kollektivtrafiken.

Regional­tåg ska stanna i Barkarby

07 juni 2018

Nu är det klart - regionaltågen ska stanna i Barkarby om några år. Det innebär att Barkarby blir en knutpunkt för kollektivtrafiken i regionen med enkla och snabba byten mellan regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana och buss.

Mark­anvisnings­tävling - två kvarter i tredje etappen

04 juni 2018

Järfälla kommun bjuder in till markanvisnings­tävling för två blivande fastigheter i Barkarbystaden etapp IIIA, kvarter 17 och 19. Markanvisnings­tävlingen avser byggande av bostäder med lokaler för verksamheter i botten­våningarna. Det största kvarteret, kvarter 17, ska inrymma en integrerad förskola.

200 hyresrätter vid framtida tunnelbaneuppgången

31 maj 2018

Järfälla kommun tecknar avtal med Järfällahus AB om markanvisning för ett kvarter i den fjärde etappen av Barkarbystaden. Kvarteret ligger i direkt anslutning till torget där en av Barkarbystadens framtida tunnelbaneuppgångar ska byggas.

Nästa steg för mer stadsliv och tunnelbana

30 maj 2018

På onsdagen den 30 maj startar samrådet för detaljplanen av den fjärde etappen i Barkarbystaden. Samrådet omfattar kvarteren runt den kommande tunnelbanestationen Barkarbystaden med två uppgångar och anläggningar under jord.

Byggvesta bygger hyres- och bostads­rätter

29 maj 2018

Järfälla kommun och ByggVesta AB tecknar avtal om markanvisning för ett kvarter i den tredje etappen av Barkarbystaden. Här kan ByggVesta bygga bostäder, där hälften ska vara bostadsrätter, samt lokaler för kontor, handel och service. Kvarteret ligger nära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanan.

En ny stad växer fram

24 april 2018

På det gamla flygfältet i Barkarby och på Veddesta industriområde norr om Stockholm händer det spännande saker. Här växer en helt ny stad fram, mitt i regionens framtida kollektivtrafikknutpunkt.

Lidl flyttar till Barkarbystaden

23 april 2018

Lidl Sverige investerar i nytt huvudkontor och flaggskeppsbutik i Barkarbystaden. Goda kommunikationer och det expansiva området avgjorde beslutet.

Nytt nyhetsbrev från nya tunnelbanan

27 februari 2018

Just nu pågår förberedande arbeten på Barkarbyfältet för två elnätsstationer som behövs för strömförsörjning inför byggtiden. Prenumerera på nyhetsbrevet och få senaste nytt direkt i din e-post.