Granne med naturen

I Barkarbystaden får du det bästa av två världar, du bor mitt i staden och granne med naturen. Runt hörnet breder naturreservatet ut sig med sin fina natur och fantastiska möjligheter.

Barkarbystaden har ett fint läge alldeles intill Västra Järvafältets naturreservat med åkrar, ängar, sjöar och skog. Här finns det gott om härliga promenad- jogging- och cykelvägar. Skogen är full av bär och svamp och vill du göra en utflykt över dagen med familjen eller kompisgänget finns det gott om iordningställda eldstäder där du kan grilla och mysa. På vinterhalvåret finns fina längdskidspår som dras och underhålls av Järfälla skidklubb.

Bad, fiske och fågelskådning

I området finns två större sjöar - Säbysjön och Översjön. Till Säbysjön kommer fågelskådare från när och fjärran. Det är en av Stockholmstraktens mest välkända fågelsjöar, med cirka 170 observerade fågelarter. På vintern lägger sig isen snabbt här och du kan åka både skridskor och skidor.

Gillar du bad och fiske ska du göra en utflykt till Översjön. Här badar du från klippkanter och naturliga badstränder. Det är en populär fiskesjö både sommar- och vintertid. När isen har lagt sig kan du också njuta av skidåkning här. Mitt i sjön ligger ön Getholmen som är fågelskyddsområde. 

Kyrkparken

Kyrkparken är Barkarbystadens stadspark och ligger just nu lite i utkanten av staden, men på gångavstånd, intill Järfälla kyrka. Det är en lugn och rofylld park perfekt för avkoppling, promenaden eller joggingrundan. Här finns en damm som tar hand om Barkarbystadens dagvatten. På vintern går det utmärkt att åka skridskor här när isen har lagt sig.

Nära till bad- och båtliv i Mälaren

Järfälla har 2 mil Mälarkust med härliga möjligheter till fina naturupplevelser och ett aktivt liv. För dig som bor i Barkarbystaden är det cykelavstånd till Mälarens härliga utbud av fina badplatser, grillplatser, båtliv, båtklubbar, ångbåtsbryggor, fiske, skridskoåkning och skidåkning.

En tredjedel av Järfälla är naturreservat. Det innebär att naturen kommer att få vara orörd även när Järfälla växer.