Flytta hit

Du som flyttar till Barkarbystaden får en enkel och lyxig vardag med nära till det mesta. Ett nytt hem mitt i en ny framväxande stad. Redan finns det väldigt mycket på plats. Det är ovanligt i ett nybyggt område. 

Du blir granne med naturen, gymet, joggingspåret, förskolan, skolan, shopping, restauranger, kaféer, lekparken, bra kollektivtrafik och mycket annat som fyller livet med mening.

Sambo, särbo eller bara bo? Ung, gammal eller precis just mitt i livet? I Barkarbystaden har du stora möjligheter att hitta hem. Här finns små och stora lägenheter, hyresrätter och bostadsrätter, radhus och kedjehus.

Kronan

SMÅA: Hyres- och bostadsrätter

Planerad säljstart: 2018
Beräknad inflyttning: 2020/2021

I Kronan bygger Småa 200 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter, om 1-4 rum och kök. Namnet Kronan kommer sig av taket som med sin veckning påminner om en kungakrona.

Barkarby SIX

BRABO: Hyres- och bostadsrätter

Planerad säljstart: Uthyrningsstart: Hösten 2019. Säljstart: Ej fastställt.
Beräknad inflyttning: Våren 2020

Här bygger Brabo 119 smarta hyresrätter i projektet Barkarby SIX ONE och 45 bostadsrätter i Barkarby SIX TWO. Bostadsrättshuset ska innehålla konceptet BRABO aktiv med bland annat gym, spa och allfunktionsrum.

Lyfta, Flyga & Landa

Ikano: Bostadsrätter

Planerad säljstart: Pågår
Beräknad inflyttning: Pågår

Nära Herrestaskolan bygger Ikano bostadsrätter om 1-4 rum och kök runt en härligt grönskande innergård. Här finns odlingslådor och en lekplats i Mulle Meck-anda skapad för skönt umgänge.

Gripen & Lansen

Peab: Bostadsrätter

Planerad säljstart: Pågår
Beräknad inflyttning: 2018/2019

Här bygger Peab 102 ljusa bostadsrätter om 1-4 rok mellan 32 och 80 kvm. Lägenheterna får smarta planlösningar och vissa har extra takhöjd med möjlighet till loft.

Barkarby Metropol

Veidekke: Bostadsrätter

Planerad säljstart: Pågår
Beräknad inflyttning: Pågår

Mellan Herrestaskolan och Stora torget bygger Veidekke 180 kvadratsmarta och Svanenmärkta bostadsrätter i det så kallade strykjärnshuset som har inspiration från New York. Lägenheterna präglas av spännande och modern arkitektur.

Skanska Nya hem

Skanska: Bostadsrätter

Planerad säljstart: 2019
Beräknad inflyttning: Ej fastställt

Nära den framtida tunnelbanan och utbildningscentret Bas Barkarby planerar Skanska för bostadsrätter om 1-5 rum och kök. Lägenheterna blir Svanenmärkta med låg energiförbrukning och noga utvalda material.

Kvarter 10, Brf Stenfalken och Brf Sparvhöken

Byggnadsfirman Viktor Hanson: Bostadsrätter

Planerad säljstart: Pågår
Beräknad inflyttning: Pågår, kvarteret är färdigställt

Kvarter 10 är uppdelat på två bostadsrättsföreningar, Brf Stenfalken och Brf Sparvhöken. Det är totalt 138 lägenheter inom kvarteret, fördelade på tre byggnader som ligger runt en grönskande och trivsam innergård. Lägenheterna är på 1-5 rum och kök i storlek 32-116 kvm. Alla lägenheter på våning 5 har både takterrass och balkong.

HYRESRÄTTER I BARKARBYSTADEN

Byggbolagen ansvarar själva för uthyrningen av sina hyresrättslägenheter. Hälften av lägenheterna lämnar de till Stockholms stads bostadskö, hälften hyr de ut själva. I listan här nedan ser du vilka byggbolag som bygger eller har byggt hyresrätter i Barkarbystaden.